AUTUMN – Recept Appelflappen 

Iedereen houdt van iets lekkers , vooral tijdens de herfst en winter houden we van warme,hartige hapjes ! Vandaag heb ik een Appelflappen recept voor jullie ! Lees snel verder voor het recept ! 

Zoals je aan de titel kan zien staat er AUTUMN , dit is een nieuwe serie op mijn blog , in deze serie gaan we het over allerlei onderwerpen hebben op het gebied van de herfst ! Genoeg gekletst , nu snel naar het recept !

 Voor 10 Appelflappen heb je nodig : 

2 appels (maakt niet uit hoe groot ze zijn)

1 pak bladerdeeg (10 stuks in)

30 gram rozijnen 

3 eetlepels suiker 

1 eetlepel kaneel 

Kom (om alles te mengen)  

Het eerste wat je doet , is de appels schillen en in mini stukken snijden. Zodat ze passen in de bladerdeeg , als je hiermee klaar bent kun je je appels in de kom zetten 

  
Eigenlijk gaan we nu alle kruiden en overige benodigdheden in de kom mengen met de stukjes appels , het maakt niet uit in welke volgorde je het doet , pak een eetlepel erbij en ga dit mixje mengen door elkaar ! Het zal er niet smakelijk uitzien maar uiteindelijk smul je ervan ! 

Pak een pan erbij en zet de mix die je net hebt gemaakt in de pan , zet dit op een laag vuurtje en wacht ong. 10 minuten tot de appels heet zijn. 

De appels zijn na het bakken erg heet, en kun je dus het beste 10 minuten laten afkoelen , doe dit bijv. op het balkon of bij het raam ! De geur komt nu erg vrij ! 

  
Tijdens de tijd dat de appelflappen afkoelen kun je alvast de bladerdeeg uit de verpakking halen en deze ook uit elkaar halen , je kunt nu ook alvast de oven voorverwarmen ! 

  
Na ongeveer 10 minuten afkoelen kun je beginnen met de bladerdeeg vullen, doe niet al teveel in een blad bladerdeeg, als je dit wel doet kan je blad niet dichtgaan , vouw dit van de ene naar de andere kant (driehoekje) en maak met de vork dicht.

  
Als je dit bij alle appelflappen hebt gedaan kun je er nog suiker bovenop strooien ! Dit maakt de buitenkant krokant en zoet ! Nu kun je ze in de oven zetten op 200graden , ongeveer 30 minuten . 

  
Dit zijn de appelflappen dan ! Ze zijn krokant, warm en crunchy ! Ik hou van dit soort hapjes tijdens de herfst met een kopje thee ! 

Dit was het recept , ik hoop dat jullie dit artikel leuk vonden en dit ook na gaan maken ! Tot de volgende keer, 

Dikke knuffel , Btissam ❤️

Advertenties

2 Reacties op “AUTUMN – Recept Appelflappen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s